470 доба війни в Україні: головне станом на ранок 8 червня

08 червня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстрілювали мирне населення Харківщини та Херсонщини.

Протягом 7 червня росіяни здійснили масові обстріли Харківської області. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Вовчанську Чугуївського району обстрілом пошкодили шість приватних житлових будинків, автомобіль та будівлі цивільного підприємства. Сталися пожежі.

У селі Стрілеча Харківського району ворог влучив з танка в багатоквартирний будинок. Знищили квартиру на п'ятому поверсі, сталася пожежа.

Близько 23:00 ворог завдав удару з зенітно-ракетного комплексу С-300 по селі Малинівка Чугуївського району, пошкодили цивільне підприємство. Постраждалих немає.

Також о 13:45 в полі неподалік села Гаврилівка Чугуївського району на міні "Пелюстка” підірвався 39-річний чоловік. Госпіталізований з пораненням.

За 7 червня російські війська здійснили 34 обстріли Херсонщини. Загалом по області прилетіли 193 снаряди. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Поранених та загиблих немає.

Також середній рівень підтоплення, внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції, становить 5,61 метра. Під водою 600 квадратних кілометрів Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег.

Авіація Сил оборони України за 7 червня завдала 23 удари по районах зосередження особового складу та чотири по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири пункти управління, дев'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п'ять складів боєприпасів, два зенітно-ракетних комплекси та одну радіолокаційну станцію противника. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 8 червня: