572 доба російсько-української війни: головне станом на 18 вересня

18 вересня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Херсонщини та Миколаївщини й загальні бойові втрати ворога протягом доби.

Упродовж ночі 18 вересня російські військові обстрілювали Херсонську область, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін. У Херсоні загинув 72-річний чоловік. Ще один отримав поранення, йому надали допомогу на місці. У Кізомисі було влучання в приватний будинок. Від отриманих травм літня жінка загинула на місці. Чоловіка 60 років у стані середньої важкості доставили до лікарні. Під вогнем була й Ольгівка. Поранення отримала 63-річна жінка, її госпіталізували.

Вночі 18 вересня Снігурівську громаду Баштанського району Миколаївської області атакували ворожим ударним безпілотником типу "Shahed-136/131". Про це повідомляється у зведенні Миколаївської обласної військової адміністрації. Внаслідок влучення виникла пожежа двоповерхової не експлуатованої будівлі, яка була ліквідована. Ударною хвилею пошкоджено розташовані поруч будівлі. Поранених немає.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, два зенітно-ракетних комплекси, 11 артилерійських засобів, три склади боєприпасів та станція РЕБ противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 18 вересня: