650 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 5 грудня

05 грудня 2023 0
Дарина Омелич
Обстріли Херсонщини й Харківщини та загальні бойові втрати ворога.

За минулу добу армія рф 89 разів обстріляла Херсонську область, випустивши 490 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", ПТРК, танків, БПЛА та авіації, з них один ракетний. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, кінотеатр, дошкільний навчальний заклад та притулок для тварин у Херсоні. Через російську агресію одна людина загинула, ще п'ять дістали поранення.

Минулої доби артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів Харківської області. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. У місті Чугуїв в результаті влучання двох БПЛА пошкоджені три будинки, вибиті вікна, пошкоджені дахи. Вибухову травму отримав 41-річний цивільний чоловік.

У ніч на 5 грудня 2023 року противник атакував 17 ударними БпЛА "Shahed-136/131", а також зенітними керованими ракетами С-300. Про це повідомили у Повітряних Силах. В результаті бойової роботи знищили 10 ударних БпЛА в різних регіонах України.

Протягом минулої доби авіація Сил Оборони завдала 10 авіаційних ударів по зосередженню військ, озброєння та військової техніки, а також двох по зенітно-ракетних системах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили три пункти концентрації військ, озброєння та військової техніки, дві зенітно- ракетних системи та сім артилерійських систем російських загарбників.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 5 грудня:

Фото: Генштаб