719 день російсько-української війни: головне на ранок 12 лютого

12 лютого 2024 0
Дарина Омелич
Обстріл Херсонщини й Дніпропетровщини та загальні бойові втрати ворога.

За минулу добу противник здійснив 32 обстріли, випустивши 194 снаряди по Херсонщині, із застосуванням артилерії, мінометів, танків, РСЗВ, БпЛА та авіації. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, медичну установу та припортову інфраструктуру у Херсоні. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Через російську агресію три людини дістали поранення.

Вночі 12 лютого ворог атакував Новомосковськ та Павлоград Дніпропетровської області безпілотниками та керованою ракетою. Унаслідок російських обстрілів на енергетичному об'єкті виникла пожежа. Без світла в Павлоградському районі залишаються близько 29 тис. абонентів. У Тернівці – 10 тис. абонентів без води. Про це повідомив керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

У ніч на 12 лютого 2024 року противник атакував 17 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”, керованою авіаційною ракетою Х-59 та зенітними керованими ракетами С-300. Про це повідомили у Повітряних Силах. В результаті бойової роботи підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України знищили 14 "шахедів" та одну керовану авіаційну ракету Х-59. 

Фото: Повітряні Сили

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по двох районах зосередження особового складу, двох пунктах управління, одному артилерійському засобу та двох складах боєприпасів противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 12 лютого: 

Фото: Генштаб