730 доба російсько-української війни: головне на ранок 23 лютого

23 лютого 2024 0
Дарина Омелич
Обстріл Одещини, Дніпропетровщини й Херсонщини: є загиблі та поранені.

В ніч з 22 на 23 лютого ворог атакував Одещину ударними дронами типу "Shahed-131/136" та ракетами типу Х-31П та Х-22. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. Внаслідок удару спалахнула пожежа на об'єкті цивільної інфраструктури. Під завалами рятувальники знайшли тіла трьох загиблих.

Вночі 23 лютого окупанти атакували Дніпропетровську область "шахедами". Є влучання по багатоповерхівці у Дніпрі. Про це повідомив керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Станом на 09:20 відомо про вісьмох постраждалих, пошукові роботи продовжуються.

За минулу добу противник здійснив 287 обстрілів, випустивши 1716 снарядів по Херсонщині, із застосуванням артилерії, РСЗВ, мінометів, танків та БпЛА. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, стільникову вежу та припортову інфраструктуру. Через російську агресію одна людина загинула, ще дві отримали поранення.

Протягом минулої доби українські Повітряні сили завдали авіаударів по шести районах зосередження військ та трьох зенітно-ракетних системах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили чотири райони зосередження військ, озброєння та військової техніки, логістичний хаб, дві системи протиповітряної оборони та наземну станцію управління БПЛА російських загарбників.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 23 лютого:

Фото: Генштаб