785 день російсько-української війни: головне на ранок 18 квітня

18 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Наслідки атаки на Чернігівщині, обстріли Херсонщини та Донеччини.

Станом на ранок 18 березня пошуково-рятувальну операцію у Чернігові завершили. Внаслідок вчорашньої атаки по центру міста 18 загиблих та 78 поранених. На стаціонарному лікуванні перебувають 37 осіб. Усю необхідну допомогу надають у місцевих закладах охорони здоров’я, необхідними ліками люди забезпечені. Про це повідомив керівник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

Минулої доби противник обстрілював дев'ять населених пунктів на Херсонщині. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Були зафіксовані влучання в адмінбудівлю та приватну автівку.Через російську агресію 16 людей дістали поранення.

Російські війська вночі 18 квітня завдали ударів по місту Селидове Донецької області. Про це повідомила Селидівська міська військова адміністрація. Пошкоджена адмінбудівля сільгосппідприємства, магазин, приватні житлові будинки, лінії електромереж.  В результаті обстрілу загинула 63-річна жінка. 

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13 ударними БпЛА типу "Shahed-131/136". Про це повідомили у Повітряних Силах. Усі 13 "шахедів" збили зенітно-ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по складу боєприпасів та іншому важливому об’єкту противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 18 квітня:

Фото: Генштаб