Довічне позбавлення волі отримав чоловік, який зґвалтував та вбив свою дружину на Полтавщині

15 травня 2024 0
Яніна Климань
У Миргородському районі чоловік постійно знущався з 24-річної дружини та матері двох дітей, вона повідомила про це поліції. Після цього він підстеріг жінку, зґвалтував та задушив її.

Полтавський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги жителя Миргородського району. Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Він оскаржував вирок Шишацького районного суду Полтавської області від 22 березня 2023 року, яким був засуджений до довічного позбавлення волі за зґвалтування та умисне вбивство 24-річної дружини, матері двох малолітніх дітей.

Злочини скоєні наприкінці липня 2021 року в селі Біленченківка Гадяцької громади.

Прокурори довели, що через ревнощі чоловік постійно вчиняв насильницькі дії стосовно дружини. Не витримавши знущань, вона написала заяву до поліції. Дізнавшись про наявність кримінального провадження, він підстеріг жінку, яка поверталася з гостей додому, та, погрожуючи лезом, наказав іти в садок, де зґвалтував і задушив. Надалі він переховувався на горищі занедбаної будівлі, де його виявили правоохоронці.  

Суд I інстанції призначив особі найсуворіше покарання. Наразі вирок Шишацького районного суду набув законної сили.

Засуджений відбуватиме покарання за кілька фактів зґвалтувань, вчинених щодо подружжя, що спричинили тяжкі наслідки, та умисне вбивство з метою приховування цих кримінальних правопорушень, поєднане зі зґвалтуванням (ч. ч. 2, 5 ст. 152, п. п. 9, 10 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Фото: Полтавська обласна прокуратура