На Донеччині поліг 20-річний воїн із Полтавщини Микола Ріжко

09 липня 2024 0
Яніна Климань
У Глобинській громаді попрощалися із молодим військовим, який поліг у бою в Серебрянському лісництві.

4 липня на території Серебрянського лісництва в районі населеного пункту Григорівка Донецької області, внаслідок ворожого стрілецького обстрілу позицій, загинув житель села Новомосковське, військовий  Микола Олексійович Ріжко.

Микола Ріжко народився 30 грудня 2003 року в Ярошах. У 2019 році закінчив Глобинську школу № 5. З березня 2022 до січня 2023 року хлопець працював у ТОВ "Глобинський м’ясокомбінат".

У січні 2023 року Микола звернувся до центру комплектування аби підписати контракт. 2 квітня направлений до 184-го навчального центру Старичів. Там він розпочав службу. Згодом служив у складі військової частини Національної гвардії України.

Микола був старшим кулеметником бронеавтомобіля 2-ї групи снайперів спеціального призначення.

Церемонія прощання із захисником відбулася 9 липня у місті Глобине біля пам’ятника Захисникам України. Панахида за українським воїном була у Свято-Михайлівському храмі. Поховали героя на сільському кладовищі у селі Кордубанове. Про трагедію повідомили у Глобинській територіальній громаді.

На знак скорботи за загиблим захисником України 9 липня у Глобинській громаді оголосили ДНЕМ ЖАЛОБИ. У цей день на території громади приспустять Державний Прапор України на адміністративних будівлях, будинках і спорудах комунальної власності, а також скасовані усі святково-розважальні заходи.

Фото: Глобинська громада