На Донеччині поліг сержант із Полтавщини Олександр Липій

25 квітня 2024 0
Яніна Климань
У Котелевській громаді попрощалися із 43-річним гранатометником.

24 квітня у Котелевській громаді попрощалися із сержантом Олександром Васильовичем Липієм. Про це повідомили в Котелевській громаді.

Свій останній спочинок Олександр знайшов на Деревківському сільському кладовищі, поряд із мамою. Цього дня для героя востаннє прозвучали залпи військового салюту від побратимів.

Гранатометником стрілецького батальйону останній свій бій він прийняв 18 квітня 2024 року біля населеного пункту Старомайорське на Донеччині.

Народився він 22 лютого 1981 року в селі Деревки Котелевської громади. Закінчив місцеву школу, потім була служба в армії, навчання у виші, заробітки на будівництві. Довгий час чоловік проживав в місті Авдіївка, де працював на коксохімічному заводі.

Події воєнного часу змусили сім’ю із Донеччини переїхати до міста Гадяч. Там ОЛЕКСАНДР працював у приватному виробничо-комерційному підприємстві "Пегас", звідти ж у вересні 2023 року був призваний на військову службу по мобілізації. Пройшовши військове навчання у Великобританії, боронив країну у найгарячіших точках.

У воїна залишилися троє дітей: сини Кирил і Данило та донька Крістіна.

Фото: Котелевська громада