На Полтавщині матері загиблого воїна Івана Хожія вручили орден її сина

28 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області матері загиблого воїна Івана Хожія передали його орден "За мужність".

28 квітня у селі Попове Миргородського району, матері Ганні Хожій вручили орден її загиблого сина військового Хожій Іван Миколайович. Про це Великобагачанська селищна рада.

Іван народився в селі Широке Миргородського району в багатодітній родині. На початок повномасштабної війни Росії проти України жив з дружиною і працював у Харкові.

Івана мобілізували на війну в липні 2022 року.


Чоловік був командиром танку танкового взводу танкової роти батальйону забезпечення навчального процесу Військового інституту танкових військ Національного транспортного університету "Харківського політехнічного інституту".

25 жовтня 2022 року при виконанні бойового завдання поблизу міста Сватове Луганської області, Іван загинув. Перед своєю загибеллю чоловік витягнув з підбитого танку двох членів екіпажу.

Указом Президента України № 9/2023 від 9 січня 2023 року за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшого сержанта Івана Миколайовича Хожія нагородили орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).