На Полтавщині попрощалися із 36-річним нацгвардійцем Володимиром Ковшовим

13 травня 2024 0
Яніна Климань
У Хорольській громаді попрощалися із воїном, який помер у польському опіковому центрі, куди він потрапив після бойових дій.

12 травня 2024 року у Хоролі попрощалися із нацгвардійцем Володимиром Ковшовим. Про це  повідомили у Хорольській громаді.

Володимир Петрович народився 30 квітня 1988 року в селі Штомпелівка у багатодітній родині з п'яти дітей. Володимир був наймолодшим сином.

З 1994 до 2003 року навчався у Штомпелівській середній загальноосвітній школі. Після закінчення 9 класів вступив у Хорольський міжрегіональний центр звільнених у запас військовослужбовців. 30 червня 2006 року захистив диплом кваліфікованого робітника, здобувши професію обліковця (реєстрація бухгалтерських даних). 27 червня 2007 року в цьому ж навчальному закладі захистив диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю "Бухгалтерський облік" і здобув кваліфікацію бухгалтера.

28 березня 2022 року призваний по мобілізації та направлений у підпорядкування військової частини Національної гвардії України. Військову службу проходив у званні рядового солдата, на посаді гранатометника.

Військовий вишкіл і бойову підготовку отримав у м.Кременчук, а згодом пройшов курс навчання за стандартами НАТО під керівництвом інструкторів у Великій Британії. Продовжив навчання у Полтаві на військовому тренувальному полігоні. З 7 березня 2024 року потрапив на лінію бойового зіткнення першого ешелону оборони міста Оріхів, а потім села Роботине Запорізької області.


13 березня 2024 року він отримав тяжкі вибухові травми та опікову хворобу. Трагедія сталася поблизу Роботиного.

Боєць пройшов довгий і виснажливий шлях лікування. 2 травня 2024 року в опіковому центрі польської лікувальної установи серце чоловіка зупинилося.

У нього залишилися дружина Сніжана, восьмирічна донечка Марина та мама Ніна Григорівна.

Поховали героя на міському кладовищі – Алеї Героїв, поруч з бойовими побратимами.

Фото: Хорольська міськрада