На Полтавщині попрощалися з трьома полеглими на війні бійцями

05 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області прощалися з полеглими в бою Артемом Федоренком, Русланом Бараном та Віталієм Гажієнком.

5 листопада у місті Гребінка попрощалися з 29-річним воїном Артемом Федоренком, який загинув, виконуючи бойове завдання. Про це повідомили у Гребінківській громаді.

Федоренко Артем Олексійович народився у Гребінці. У 2011 році закінчив Гребінківську ЗОШ І-III ступенів № 1.

У 2016 році здобув базову вищу освіту за спеціальністю "Документознавство та інформаційна діяльність" в Національному педагогічному університеті ім. Драгоманова.

З 2018 року працював на станції Гребінка на посаді прийомоздавальника вантажу та багажу в потягах.

З квітня 2022 року чоловіка призвали по мобілізації. Він проходив військову службу в гранатометному відділенні Сьомої штурмової роти Третього штурмового батальйону військової частини А 4010.

Артем загинув поблизу населеного пункту Майорськ Донецької області внаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

4 листопада Гребінківська громада прощалася з Русланом Бараном з Овсюків. Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Руслан Григорович народився 2 липня 1978 року в селі Дмитрівка Каховського району Херсонської області. З 1983 року жив у селі Овсюки. Навчався у в Овсюківській школі, а згодом здобув професію агронома в Березово – Рудському технікумі. Службу в лавах Збройних Сил України проходив у Маріуполі. Потім працював в Овсюках, а пізніше в Києві.

З початку повномасштабного вторгнення чоловіка призвали по мобілізації. Він проходив військову службу на Київщині у військовій частині А0222, був командиром механізованого відділення – командир машини механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону. Мав позивний "Маестро".

Разом з дружиною виховував двох синів Дмитра та Андрія.

Руслан загинув 28 жовтня.

5 листопада у Карлівській громаді прощалися з полеглим у бою 31-річним Гажієнком Віталієм Анатолійовичем, жителем Мартинівської громади. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Карлівської міської ради.


У загиблого залишились мама, дружина та двоє дітей.