На Полтавщині попрощалися з загиблим солдатом Олександром Терленком

10 березня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області попрощалися з загиблим від поранень військовим Олександром Терленком.

8 березня на території військового меморіалу "Їхні імена будуть жити вічно" Горішньоплавнівська міська територіальна громада, що у Кременчуцькому районі, поховала з почестями солдата Збройних сил України Терленка Олександра Олександровича. Про це повідомили у Горішньоплавнівській міській раді.

Народився Олександр 8 травня 1974 року в місті П’ятихатки Дніпропетровської області. У 1976 році родина переїхала до міста Комсомольськ. Після закінчення восьми класів середньої школи №5, навчався в Комсомольському політехнічному технікумі. У 1992-1994 роках проходив строкову службу в лавах Збройних сил України. З 1994 року чоловік працював на підприємствах "Ferrexpo": на Полтавському і Єристівському гірничо-збагачувальних комбінатах.

У 2014-2015 роках Олександр захищав Батьківщину на Сході України. 24 лютого 2022 року з першого дня повномасштабної агресії чоловіка мобілізували на російсько-українську війну. Солдат виконував обов’язки гранатометника стрілецького батальйону.

5 березня 2023 року Олександр Терленко помер у Вінницькому військовому госпіталі від отриманих поранень у бою біля смт Красна Гора Донецької області.