На Полтавщині затримали керівника Держпродспоживслужби, який брав хабарі за невтручання у діяльність підприємців

05 вересня 2024 0
Яніна Климань
Також посадовець одного з райуправлінь вимагав сплачувати йому щомісяця 10 000 гривень за безперешкодне ведення підприємцем свого бізнесу.

Виконувач обов’язків начальника районного управління Держпродспоживслужби області налагодив злочинну схему вимагання неправомірної вигоди від підприємців. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

З метою отримання коштів фальсифікувалися заяви та звернення громадян про нібито порушення щодо дотримання безпечності харчових продуктів та санітарних вимог з боку підприємців. Надалі працівники районного управління організовували позапланові перевірки підприємницької діяльності. За непритягнення до відповідальності та вигадані порушення підприємці повинні були надавати хабарі.

Так, в одного представника бізнесу вимагали 60 000 грн. Окрім того, у подальшому він повинен був щомісяця заносити 10 000 гривень за невтручання у його підприємницьку діяльність.

3 вересня поліцейські викрили в.о. начальника районного управління Держпродспоживслужби на отриманні неправомірної вигоди. Зі службового авто посадовця слідчі вилучили 60 000 гривень.

Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішують питання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини