На війні загинув 22-річний захисник Назар Лагуновський

Сьогодні, 10:15 0
Яніна Климань
У Кременчуці попрощаються із командиром відділення штурмової групи, яка звільняла від окупантів Харківщину, Луганщину й Донеччину.

6 жовтня 2024 року загинув захисник Назар Юрійович Лагуновський. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Департаменту соціального захисту населення Кременчука.

22-річний Назар Лагуновський захищав Україну під час повномасштабного вторгнення Росії. Був командиром відділення штурмової групи, який звільняв від окупантів Харківщину, Луганщину й Донеччину. Згодом став командиром бойової машини у складі 1-го взводу реактивної артилерійської батареї, виконував обов'язки оператора розрахунку БпЛА.

Був випадок, коли під час бойового завдання Назара Лагуновського атакував ворожий FPV-дрон, від якого він зміг врятуватися. 

"Я повз в "сіряку", бо там була пряма видимість ворога… І почув, як працює російський FPV-дрон. Зрозумів, що він наближається до мене. Звісно відчув переляк. Але побачив, що неподалік є окоп. Я відразу туди заскочив. Тільки пірнув - і зверху прилетів FPV! На щастя, усе обійшлося добре, я залишився неушкодженим та повернувся на свою позицію", - згадував полеглий воїн. Це допомогло воїнові зберегти свій дрон та знищити ворожий.


Поховання військовослужбовця відбудеться 18 жовтня 2024, а саме:

- 11:00 відбудеться прощання у Кременчуцькому Міському Палаці Культури;

- 12:00 прощання у Свято-Миколаївському соборі;

- 13:00 виїзд до Свіштовського кладовища, прощання у меморіальному секторі почесних поховань Захисників і Захисниць України.

Фото: Департамент соціального захисту населення Кременчука та Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України