У бою загинув 27-річний молодший сержант із Полтавщини Владислав Максименко

Сьогодні, 10:15 0
Яніна Климань
У Лохвицькій громаді попрощалися із воїном, який став на захист України одразу після закінчення університету.

20 жовтня у Лохвицькій громаді провели в останню путь військового Максименка Владислава Івановича.

Жителі села Погарщина, з яким було тісно пов’язане життя Владислава, живим коридором зустрічали процесію з тілом полеглого воїна.  повідомили у Лохвицькій громаді.

Багатолюдний мітинг відбувся на кладовищі села Погарщина. Тут востаннє загиблому бійцю віддали військові почесті. Вручилимамі героя – Валентині Григорівні – Державний Прапор України. На честь воїна на кладовищі пролунав трикратний стрілецький салют.

Владислав народився 27 червня 1997 року у місті Гадяч. У 2003-2014 роках навчався у Гадяцькій спеціалізованій школі № 2. У 2016 році закінчив Гадяцьке вище професійне аграрне училище, де здобув професію кранівника. У 2016-2021 роках навчався в Полтавському національному педагогічному університеті ім. В.Г. Короленка на факультеті технологій та дизайну.

Після закінчення університету, підписав контракт та пішов боронити нашу державу. За час проходження служби у званні молодшого сержанта зарекомендував себе з позитивної сторони, користувався авторитетом серед побратимів. Мав нагороди: Хрест пошани 95 Окремої десантно-штурмової бригади, медаль "Ветеран війни. Учасник бойових дій".


10 жовтня 2024 року під час виконання бойового завдання у бою захисник загинув.

У чоловіка залишилися мама Валентина Григорівна, батько Іван Васильович, дружина Олександра, сестра Анна.

Фото: Лохвицька міська рада