У Кременчуці перейменували вулицю на честь загиблого на війні Володимира Трусова

06 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
У Кременчуці вулицю Матросова перейменували на вулицю Капітана Трусова, який загинув у березні, захищаючи Запорізьку область.

У Кременчуці у рамках процесу деколонізації перейменували вулицю Матросова на вулицю Капітана Трусова. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

29-річний капітан Володимир Трусов - випускник Кременчуцького військового ліцею 2011 року, Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського 2018 року та Національної Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного.

Він був кадровим військовим, служив в аеромобільних військах. З 2015 по 2021 воював на Донеччині. Брав участь у боях під Мар’їнкою, Авдіївкою, в районі села Зайцеве, шахти Бутовка, Станиці Луганської та міста Щастя. У лютому 2021 року звільнився з лав ЗСУ, але у перші дні повномасштабної російської агресії проти України знову став на захист держави.

Загинув Володимир Трусов 22 березня 2022 року, захищаючи від ворога Запорізьку область. Його посмертно нагородили Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.