У Полтаві відкрили меморіальну дошку-барельєф на честь Героя України Тараса Бобанича

29 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
В історичному центрі Полтави відкрили та освятили меморіальну дошку на честь Героя України Тараса Бобанича.

28 листопада на фасаді будинку в історичному центрі Полтави відкрили та освятили пам’ятну дошку на честь командира Другого батальйону ДУК "Правий сектор" Тараса "Хаммера" Бобанича. Про це повідомили у пресслужбі Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.



Тарас Бобанич був родом з Галичини. Захищав Україну із 2014 року, а після початку повномасштабного вторгнення росії очолив Другий окремий батальйон добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Перед вирушенням на передову батальйон, який тепер має ім’я Тараса Бобанича, дислокувався на Полтавщині. Сам Тарас Бобанич неодноразово бував у Полтаві



Загинув 33-річний військовий 8 квітня 2022 в Ізюмському районі Харківської області. З Тарасом Бобаничем попрощалися 12 квітня у Києві.

Указом Президента України від 24 серпня молодшому лейтенанту Бобаничу Тарасу Миколайовичу посмертно надали звання Героя України з вшануванням орденом "Золота Зірка" за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу.

На відкриття дошки прибули батьки Тараса Бобанича, його побратими та дружина, представники силових структур та органів місцевого самоврядування Полтави.

Військовослужбовці Полтавського обласного ТЦК та СП несли почесну варту.