У Полтавській області чоловік кинув гранату у знайомого

12 квітня 2024 0
Яніна Климань
У Миргородському районі під час сварки чоловік кинув бойову гранату в зайомого, він отримав поранення.

10 квітня близько 23:00 у селі Бірки Миргородського району під час спільного дозвілля між місцевими жителями виник конфлікт. У процесі сварки фігурант погрожував присутнім предметом, схожим на гранату. Коли правопорушник вийшов з будинку, люди викликали поліцію.

На місце події одразу прибули слідчо-оперативна група. Коли на місце події прибули поліціянти, 41-річний фігурант повернувся на подвір’я домогосподарства та кинув бойову гранату в 44-річного знайомого. Інших людей, які перебували на території домогосподарства, відвели в безпечне місце, тож вони не постраждали. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Пораненого чоовіка каретою швидкої медичної допомоги доставили до лікарні. А 41-річного фігуранта слідчі поліції затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішують питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

За цим фактом розпочали досудове розслідування за фактом закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, а також незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч.2 ст.15, ч.2 п.5 ст.115, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України).

У разі визнання вини судом фігурантові загрожує від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини