У Полтавській області попрощалися із 39-річним кулеметником, який загинув під час артобстрілу

14 січня 2023 0
Яніна Климань
У Лохвицькій громаді провели в останню путь старшого сержанта Володимира Шевченка, який загинув на Донеччині.

13 січня у Лохвицькій громаді попрощалася з військовослужбовцем Збройних сил України, старшим сержантом Шевченком Володимиром Юрійовичем, З9-річним жителем села Безсали.

Траурний мітинг пам’яті загиблого воїна відбувся на кладовищі у селі Безсали. На честь бійця пролунав трикратний стрілецький салют, повідомив Лохвицький міський голова Віктор Радько.

Народився Володимир 28 листопада 1983 року в селі Мехедівка Безсалівської сільської ради. Невдовзі сім’я Шевченків переїхала на постійне місце проживання у село Безсали. У 1989 році Володимир пішов до першого класу й 11 років навчався у Безсалівській ЗОШ І-III ступенів. У 2000 – 2004 рр. навчався у Березоворудському технікумі Полтавської державної аграрної академії. У 2002 році був призваний до лав Української армії, де з честю та гідністю пройшов строкову службу. Потім повернувся в Безсали, продовжував жити в рідному селі з виїздом в місто Київ, де працював на будівництві, зокрема у ТОВ "Мегаполісбуд".

Після повномасштабного російського вторгнення, став на захист країни – 27 лютого 2022 року. Був мобілізований до лав Збройних сил України у званні старшого сержанта служив на посаді кулеметника відділення кулеметного взводу стрілецької роти.

9 січня 2023 року в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області під час ворожого артилерійського обстрілу воїн загинув.