У Полтавській області попрощалися з загиблим від бойового поранення майором Іваном Мартиновим

26 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
На Полтавщині провели в останню путь загиблого військового Івана Мартинова. Чоловік помер у лікарні імені Мечникова у Дніпрі від осколкового поранення голови.

23 грудня в Горішніх Плавнях провели в останню путь майора Збройних сил України Мартинова Івана Івановича. Про це повідомили у Горішньоплавнівській міській раді.

Іван Іванович народився 9 лютого 1965 року в Хмельницькому.

Після закінчення Хмельницької середньої школи №21 він вступив до Благовіщенського вищого танкового командного училища, яке закінчив у 1986 році за спеціальністю командира танкового взводу, інженера з експлуатації гусеничних і колісних машин. Потім Іван Іванович ніс військову службу на Північному флоті майже 10 років.

У 1986-1987 роках чоловік перебував у африканській Республіці Анголі у складі міжнародних миротворчих сил.

У 1997 році Іван Мартинов звільнився в запас і переїхав жити в Комсомольськ. З березня 1998 року чоловік працював на Полтавському гірничо-збагачувальному комбінаті начальником воєнізованої охорони, на інженерних посадах на дробарній фабриці та в "ГОК-СЕРВІСі".

З 2017 року працював механіком у комунальному підприємстві "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства".

З 6 вересня 2019 року чоловіка призвали на військову службу за контрактом.

З 24 лютого 2022 року Іван Іванович захищав Батьківщину в лавах Збройних сил, був заступником командира механізованого батальйону.

15 грудня в бою поблизу села Невське Луганської області майор отримав осколкове поранення голови. А 17 грудня помер у лікарні імені Мечникова в місті Дніпро.

Поховали Івана Мартинова на території військового меморіалу "Їхні імена будуть жити вічно" в Горішніх Плавнях.