У Полтавській області попрощалися зі спецпризначенцем, якого вважали безвісти зниклим

23 липня 2023 0
Яніна Климань
У бою поблизу Бахмута загинув 46-річний воїн Олександр Маловічко, який боронив Київщину. Його понад п'ять місяців вважали безвісти зниклим.

22 липня  у миргородській громаді провели в останню путь солдата України Маловічка Олександра Івановича. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

З 28 січня 2023 року після запеклого бою поблизу Бахмуту Донецької області чоловік вважався безвісти зниклим.Він служив в роті спеціального призначення військової частини А 4349.

Олександр народився 25 травня 1976 року в селі Шахворостівка Миргородського району. Закінчив Шахворостівську загальноосвітню школу. Навчався на фермера-орендатора у Миргородському професійно-технічному училищі №44. Після навчання був призваний до лав  Збройних Сил України, де опановував тактику військової артилерійської справи. Після служби Олександр працював за кордоном: у Чехії, Ізраїлі, Польщі.

5 травня 2022 року служив у складі окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.


Разом з побратимами брав участь у боях проти російських загарбників при обороні Києва та його околиць. Після вигнання окупантів з Київської області, бригада змінила дислокацію  у найгарячішу точку -  на схід держави.