У Полтаві попрощались з Ігорем Запорожцем, Романом Ротановим та Олексієм Скрипником, які загинули на Сході країни

08 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Троє військових з Полтавщини загинули у боях з ворогом у Донецькій та Луганській областях.


8 липня поблизу Свято-Успенського собору в Полтаві провели в останню путь  трьох полтавських захисників, які загинули у боях на Донеччині та Луганщині. 





Так 53-річний солдат Ігор Григорович Запорожець був стрільцем-снайпером штурмового відділення в/ч А3488. Загинув військовий під час бою 1 липня поблизу Павлівки (Донецька область). Його поховали у селі Копили. 

45-річний Роман Григорович Ротанов був командиром відділення стрілецької роти в/ч А7373. Чоловік загинув 29 червня поблизу населеного пункту Верхньокам’янка, що у Луганської області. 



  

А 46-річний  солдат Олексій Анатолійович Скрипник був водієм-радіотелефоністом в окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Він загинув 6 липня внаслідок штурму росіянами позицій взводного опорного пункту. Поховали бійця у рідному місті Кобеляки.

 

Попрощатися з бійцями прийшли родичі, друзі та побратими полеглих, а також небайдужі полтавці. Чин відспівування воїнів звершив Архієпископ Харківський та Ізюмський Афанасій за участі духовенства Полтавської та Полтавсько-Харківської єпархій ПЦУ.


Загалом, за офіційними повідомленнями, з початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну загинуло не менше 243 бійців, діяльність яких була пов’язана з Полтавською областю.