За зловживання службовим становищем судитимуть колишнього держслужбовця Полтавської ОДА

06 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
Держслужбовець на Полтавщині, знаючи про частково не виконані роботи та не поставлене обладнання на будівництві, підписав акти приймання виконаних робіт.

Решетилівська окружна прокуратура передала до суду обвинувачувальний акт стосовно колишнього державного службовця обласної державної адміністрації за зловживання службовим становищем. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Службовцю одного з відділів Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства інкримінують зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи всупереч інтересам служби, що завдало істотної шкоди державним інтересам, та видачу свідомо неправдивих офіційних документів(ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Наприкінці 2020 року київське товариство внесло неправдиві відомості до трьох актів приймання виконаних робіт, щодо будівництва амбулаторії на території колишнього Кобеляцького району. Держпосадовець знаючи про частково не виконані роботи та не поставлене обладнання, надав вказані акти в бухгалтерію Департаменту, на підставі яких товариству перерахували майже 240 тис. грн бюджетних коштів.

Під час досудового розслідування з метою відшкодування завданих збитків прокуратура до обвинуваченого пред’явила позовну заяву.

Нагадаємо, що власність російського бізнесмена, що знаходиться на Полтавщині, передадуть в АРМА.