На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинув 26-річний доброволець Роман Малишко

27 липня 2023 0
Яніна Климань
У Лохвицькій громаді попрощаються із гранатометником, якого сім місяців вважали безвісти зниклим.

23 січня 2023 року в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області, внаслідок ворожого обстрілу, солдат Малишко Роман Вікторович загинув. Після семи місяців очікувань, ДНК-експертиза підтвердила загибель воїна. Про це повідомили у Лохвицькій міській раді.

Він народився 15 червня 1996 року у селі Гиряві Ісківці. Після закінчення Гирявоісковецької ЗОШ І-III ступенів у 2013 році вступив до Харківського політехнічного інституту. Закінчив навчання у 2018 році, отримавши спеціальність "Інженер-технолог".

З лютого 2021 року до початку повномасштабного російського вторгнення на територію України працював на посаді інженера-технолога СТ у ТОВ "Бурова компанія "Регіон".

27 лютого 2022 року добровольцем став до лав Збройних сил України у складі формування територіальної оборони м. Полтава. З червня 2022 року на Харківському напрямку захищав від ворога територіальну цілісність України. Військову службу проходив у званні солдата на посаді гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти.

28 липня о 9:00 годині сформують живий коридор за маршрутом: вул. Героїв України (від моргу), м. Лохвиця – вул. Роменська, с. Млини – с. Гиряві Ісківці (від кафе-бару "Три криниці") – вул. Новоселицька – вул. Миру – вул. Сковороди до будинку №51.

Церемонія прощання з полеглим розпочнеться об 11:00 годині в селі Гиряві Ісківці на вулиці Сковороди, 51. Поховають героя на кладовищі у його рідному селі.