446 доба війни в Україні: головне станом на ранок 15 травня

15 травня 2023 0
Обстріли Харківщини та Херсонщини, загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 15 травня.

14 травня росіяни обстріляли населені пункти Харківської області. У селі Подоли Куп'янського району внаслідок ворожого удару пошкоджень зазнали два приватні житлові будинки. У селі Стариця Чугуївського району під час обстрілу загинули двоє цивільних людей. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У ніч з 14 на 15 травня росіяни обстріляли Херсонщину 86 разів. 381 снаряд з артилерії, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Дев'ять снарядів окупанти випустили про Херсону та поцілили у житлові квартали міста. Через російську агресію, на Херсонщині загинули шестеро людей, ще троє дістали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомили у Херсонській ОВА.

Авіація Збройних Сил України за добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також наші захисники збили два ворожих розвідувальних БпЛА типу “Орлан-10” та знищено БпЛА “Supercam”.

Станом на ранок 15 травня більше ніж 1454 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф.  481 дитина загинула та понад 973 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, шість районів зосередження живої сили, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще сім важливих цілей противника. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України. 

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 15 травня