Субсидію тепер отримають не всі українці

06 травня 2021 0
З 1 травня субсидію не зможуть отримати українці, які протягом року купували житло, машини, мають заборгованість та гроші на особистому рахунку понад 50 тисяч гривень.


Відтепер субсидію отримають не всі. Людям потрібно подавати декларацію про доходи та витрати. А отримати грошову компенсацію не зможуть ті, хто протягом останнього року купував житло, машину, має заборгованість з аліментів та на особистому рахунку суму понад 50 тисяч гривень.

"Необхідність подання додаткових документів вам повідомлять працівники соціального захисту. У чому може бути відмовлено, бувають різні причини: або заборгованість житлово-комунальних послуг, або доходи не дозволяють, більші, ніж встановлені для того, щоб отримувати субсидію", – розказала фахівець гарячої лінії Міністерства соціальної політики України Валентина.

Полтавка Марія Бедрата проживає сама. Три роки жінка отримувала субсидію. Тепер компенсацію їй не виплачують, однак пенсії на комунальні послуги та особисті потреби не вистачає.

"У зимовий період отримувала так нормально, бо воно ж на тепло це все переходило. А в літній період зняли. Куди звертатися, щоб її поновити, бо в зимовий період не можна вижити, маленька пенсія", – зауважила полтавка Марія Бедрата.

Отримувачі субсидії повинні подавати заявку наново. Надсилати їх мають до управління соціального захисту.

"Для тих, хто дійсно отримував субсидію і її потребував абсолютно нічого не змінюється. Єдине, що змінюється – форма самої заяви на оформлення субсидії. Чи збільшиться кількість субсидіантів? Думаю, що так. До кінця року, коли почнеться опалювальний сезон, оскільки ціна на газ у нас збільшується з 1 травня", – сказала експертка у сфері ЖКГ Кристина Ненно.

А в Департаменті соціального захисту, який займається цим питанням на Полтавщині, коментар надати відмовилися.