На Маршала Бірюзова полтавці не встигають перейти дорогу, через короткий сигнал світлофору

11 серпня 2021 0
На Маршала Бірюзова полтавці не встигають перейти дорогу через короткий сигнал світлофору. Для того, щоб перейти шестисмугову дорогу є 25 секунд. Щоб перелаштувати цикл світлофору потрібно замінити регулювальник на новий.


Шестисмугова дорога на вулиці Маршала Бірюзова. Тут встановлений світлофор, але перейти проїжджу частину встигають не всі. Часу на все лише 25 секунд. Тому хтось пришвидшує рух, дехто перебігає дорогу, а ті хто не встиг, залишаються чекати на острівці безпеки.

"Ноги трусяться, поки перейдеш тут. Буває так, що автівки й спідниці торкаються. Треба час трохи збільшити", – сказала полтавка Валентина Сабадаш.

"Я не можу, мені доводиться бігти, щоб перейти дорогу. Я доходжу до середини, якби я не намагалася бігти, світлофор починає мерехтіти. Машини буває починають вже їхати, а інколи ні й чекають нас", – розповіла полтавка Наталія Бірюкова.
"Іноді бігти доводиться, краще б секунд 10 додали, щоб встигти", відповів полтавець.

 Але деякі полтавці говорять, що перейти встигають.
"Напевно вистачає, ми ж переходимо", ствердив полтавець.

Але після цього чоловік так й не встиг перейти дорогу на зелене світло.

Перелаштувати цикл світлофора на цій вулиці поки не можна, адже для цього потрібно замінювати регулювальник на новий.
"Світлофор був встановлений при будівництві, цифрограма в ньому не змінюється. Ми самі не змінюємо, такого не може бути, щоб просто замінити час руху по цій вулиці", – директор КП "Міськсвітло" Юрій Міщенко.

Визначає цикл роботи регулювальника комунальне підприємство.
"Патрульна поліція Полтавської області може надавати рекомендацію комунальному підприємству "Міськсвітло", які своєю чергою має обслуговувати та встановлювати циклічність світлофора", – повідомила речниця патрульної поліції Наталія Костильова.

Якщо перейти дорогу полтавці не встигають, то задля безпеки потрібно залишитися на острівці безпеки, а якщо і його немає, то зачекати варто на смузі руху.