Посеред проїжджої частини на Симона Петлюри стоїть світлофор, його не перенесли після реконструкції ділянки

23 березня 2021 0
На перехресті вулиць Симона Петлюри та Олеся Гончара посеред дороги стоїть світлофор. З'явився він там після ремонтних робіт із розширення дороги.

Перехрестя вулиць Симона Петлюри та Олеся Гончара. Кілька автівок стоять й чекають на зелений сигнал світлофору.

Однак, ті хто планує повернути направо, спочатку має подолати перешкоду. Адже посеред проїжджої частини стоїть світлофор, а під ним червоний блок, який має попереджати про небезпеку.

"Звичайно, що заважає. Хто вирішив його взагалі поставити посеред дороги? Повернути направо неможливо, ще й поставили огорожу, за яку легко можна зачепитися", – розповів водій.

"Я водій, й за кермом понад 50 років. Звичайно воно негарно й так не повинно бути, але б я не сказав, що це смертельно небезпечно", – сказав полтавець.

"Якщо правильно дивитися на світлофор, повільно йти та ще дивитися в сторони, то може бути й безпечно", – сказала полтавка.

"Він росте просто на проїзній частині, його потрібно просто звідси прибрати", – вважає водій. – Чи легко Вам тут проїхати? – запитали ми. – Не дуже легко, якщо чесно, все ж таки він заважає, – відповів водій.

Світлофор опинився на проїзній частині після реконструкції дороги на вулиці Симона Петлюри, яку розпочали влітку 2020 року.

Займалася ремонтом підрядна організація "Асфер Груп". "Взагалі та дорога закрита і якщо там їздять машини, то це тимчасово. Цей світлофор згідно з проєктом будуть переносити.

"Якщо зважати на те, що зараз зима, то як тільки ми почнемо роботи, так й світлофор відразу будемо переносити", – сказав виконроб товариства "Асфер Груп" Володимир Григор'єв. А ось в підприємстві "Міськсвітло" говорять, що роботи із розширення дороги погоджені не були. "Тобто вони дорогу розширили, а світлофор та опору не перенесли. "Асфер Груп" я повідомив, якщо погода буде доступною, то завтра, разом з ними ми перенесемо світлофор та опору", – повідомив виконувач обов'язків керівника КП "Міськсвітло" Юрій Міщенко.

Окрім того, що світлофор створює незручності водіям, він також порушує вимоги встановлення. Світлофори мають бути за межами проїжджої частини.

"Через те, що проїжджу частину розширюють, бордюрний камінь змістився й відповідно повинно бути перенесення цього світлофорного об'єкта за межі каменю. Звичайно світлофор в жодному разі не може розташовуватися на проїжджій частині, це стає небезпекою для всіх учасників дорожнього руху", – розповів речник патрульної області Руслан Возниця.

Реконструкцію дороги на вулиці Симона Петлюри мають завершити в грудні цього року. Загальна сума робіт становить близько 60 мільйонів гривень.

Анастасія Гонтаренко, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення