У Полтаві знову намагаються зняти Мамая

10 грудня 2021 0
Через рік після обрання на посаду міського голови, Мамаю знову хочуть висловити недовіру. Люди вимагають прибрати його з посади, причиною стали висловлювання Олександра Мамая на проросійському телеканалі.



У Полтаві знову намагаються зняти Мамая. Сьогодні зранку під стінами міської ради зібралися люди з вимогою відставки міського голови. Причиною стали висловлювання Олександра Мамая на проросійському телеканалі. В інтерв'ю він сказав, що під час війни на Донбасі "брат іде на брата" та конфлікт, нібито, є результатом протистояння США та Росії. Через це Олександра Мамая внесли в базу "Миротворця".

"Якщо його позиція така, що він не визнає, що у нас війна в Україні, то навіщо такі мери потрібні. Його потрібно знімати", – сказав мітингувальник.

"У Полтаві повинен бути проукраїнський мер", – додала мітингувальниця.

"Якщо людина, яка керує містом, може завдяки своїй посаді зробити все, щоб зменшити оборонну здатність нашого міста, то вона не гідна бути на цій посаді", – голова ГО "Вороскол", член "Координаційної Ради громадських організацій учасників АТО" Дмитро Юденко.

Згодом мітингувальники пройшли до кабінету міського голови, проте на місці його не було.

Олександре Федоровичу, хотів спитати коли ви будете на робочому місці, ветерани хочуть поспілкуватися стосовно ваших політичних заяв? – запитав секретар міської ради Андрій Карпов.
– О 15:00, – відповів міський голова Олександр Мамай.

У цей час Олександр Мамай на свої особистій сторінці написав, що звинувачення в його адресу це "повне безглуздя і добре спланована провокація проти нього".

А на саму ж зустріч міський голова не прийшов й сказав, що ветерани можуть записатися до нього на прийом у понеділок.

"Можливо будуть якісь кулуарні домовленості з окремими ветеранами аби понизити градус", – сказав учасник бойових дій Андрій Батюков.

"Ми збираємо підписи про скликання позачергової сесії, де Мамай повинен звітувати про свої висловлювання", – зауважив секретар міської ради Андрій Карпов.

Проте заява секретаря людям не сподобалася.

"Що Мамай гнида, що ти Карпов – друга гнида", крикнув мітингувальник.

Люди почали виходити з приймальні мера, проте їх почали штовхати невідомі в масках.
Для скликання позачергової сесії необхідно зібрати 14 депутатських підписів.

А напередодні Кабмін підтримав два законопроєкти щодо визнання протиправним діянням та правопорушенням публічне заперечення збройної агресії РФ проти України. Тепер Верховна Рада має підтримати ініціативу.

"За цими законопроєктами відповідальність є адміністративною. Людина буде йти в суд й вже там доводити чи дійсно вона є особою, яка не визнала російську агресію чи це була помилка", – зауважив народний депутат України Андрій Боблях.

За заперечення агресії Росії пропонують штрафувати від 17 до 34 тисяч гривень, а за повторне порушення від 34 до 51 тисячі гривень.