На вулиці Героїв АТО місцеві скаржаться, що впритул до їхнього будинку зводять багатоповерхівку

14 червня 2021 0
За десять метрів від будинку на вулиці Героїв АТО починають будівництво десятиповерхівки. Місце жителі скаржаться, що через це їхній будинок може посунутися. А за державно-будівельними нормами десятиповерхівку будувати тут не можна.



Жителі багатоповерхівок на вулиці Героїв АТО скаржаться, що за десять метрів від їхнього будинку планують збудувати десятиповерхівку. Через це їхні домівки можуть посунутися, з вікон замість парку буде видно забудову, а у самі квартири не буде потрапляти сонячне світло.

"Ніяк буде тут виходити, гуляти, дерева будуть зрубувати. У нас дім просідає, перший під'їзд – там взагалі вода", – розповіла місцева жителька Степанова Людмила.

"Я з чоловіком 3 горіхи посадили, 2 вижило, ми поливали їх, ходили, старалися. Зараз приходить той момент, коли все будуть спилювати. Тут діти наші гралися, там була майданчик, де грали у футбол", – зазначила місцева жителька Надія Пономаренко.

"Я мешкаю в цьому будинку понад 30 років. Тут завжди були зелені насадження, які садили мої батьки. Сонце сюди потрапляє дуже рідко, бо це північна сторона, а коли збудується будинок, сонця тут взагалі не буде, хоча забудовник обіцяє, що наше життя зміниться на краще", – додала місцева жителька Наталія Бажан.

На місці ж наразі працює бригада.

Я ставлю паркан, – сказав виконроб.
– Навіщо? – запитали ми.
Земля в оренді, закриваю, – відповів виконроб.

За державно-будівельними нормами десятиповерхівку будувати тут не можна, говорить архітектор.

"Кожен новий будинок, особливо, якщо це буде будинок поверхів на 9-10, вимагатиме значну територію для обслуговування. На цю ділянку, теоретично тут може влізти двосекційний будинок, то території звісно не вистачить. Просто продовжуємо ущільнювати квартали, щільність яких і так достатня", – зазначив архітектор Артур Ароян.

А дозвіл на забудову на цій території у міській раді надали ще 2017 року.

"Будівництво багатоквартирного будинку не передбачає слухань або взагалі якихось обговорень, тому що законодавством передбачено, що громадські слухання або обговорення проводяться, коли затверджується генплан або детальний план розробки території. Даний суб’єкт підприємницький є в межах законодавства. Ділянка там непроста, тому що там проходить колектор. Тому, я думаю вони довго приймали рішення, як зробити", – розповів перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.


Самі ж забудовники відповіді кореспондентам не надали. За словами місцевих, раніше тут хотіли збудувати торговельно-розважальний центр. Однак люди територію відстояли.