Хто працюватиме в новорічну ніч

31 грудня 2021 0
У новорічну ніч та 1 січня у Полтаві працюватимуть лікарні, швидка, надзвичайники та поліціянти. Кількість правоохоронців, які патрулюватимуть місто збільшиться. А лікарні Полтави теж працюватимуть цілодобово.



Поки полтавці святкуватимуть Новий рік, в ніч та день працюватимуть лікарні, швидка, надзвичайники та поліціянти. Кількість правоохоронців, які патрулюватимуть місто збільшиться

"Традиційно у переддень новорічних та різдвяних свят поліція працюватиме у просиленому режимі. Зокрема, у кожному районі працюватимуть ситуативні служби. Плануємо залучити та сьогодні вже заступають на службу понад 450 працівників поліції й військовослужбовців Національної гвардії", – розказав речник Національної поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

У новорічну ніч також працюватиме швидка. Такий режим роботи для них звичний.

"Кількість бригад така: 23 буде на зміні вдень. На ніч буде 21 бригада. Кількість викликів на сьогодні дещо зменшилася до хворих з пневмоніями й підозрами на Covid. За необхідність кількість бригад ми збільшимо, якщо збільшиться навантаження", – зазначив керівник Центру екстреної медичної допомоги Дмитро Лавренко.

А лікарні Полтави теж працюватимуть цілодобово. Однак кількість фахівців у святкові дні дещо зміниться.

"Ми надаємо цілодобову ургентну невідкладну допомогу без вихідних і без святкових днів. Лікарі й медичні сестри працюють згідно з графіком чергувань. На добу у святкові дні працює 70-80 людей у лікарні, бо у нас вісім відділень стаціонарних, травматологічний пункт", – сказала медичний директор 1-ої міської клінічної лікарні Юлія Матвієнко.

А рятувальники будуть працювати у посиленому режимі.

"Оперативно реагуючи на надзвичайні події та ситуації техногенно-природного характеру. Загалом у Полтавському гарнізоні на цілодобовому чергуванні перебуватиме 243 особи особового складу та 73 одиниці техніки", – розповіла речниця надзвичайників Полтавщини Яніна Любецька.

Тому полтавці можуть бути впевненими, що Новий рік зустрінуть у безпеці. Проте оперативні служби закликають вживати невелику дозу алкоголю та не забувати про правила безпечного користування піротехнікою.