В Україні зміниться порядок підготовки громадян до отримання водійського посвідчення

15 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Для нових учнів автошколи в Українні навчання буде розділене на два етапи.

Від 24 липня охочі стати водіями почнуть навчатися за новим алгоритмом. Навчання в автошколі буде розділене на два окремі етапи: теоретична підготовка та практична підготовка. Про це повідомили у пресслужбі Регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області.

Після проходження теоретичної частини в автошколі кандидат у водії отримуватиме відповідне свідоцтво, яке буде чинне протягом року. Але іспит в автошколі скасують, натомість потрібно буде скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС.

У разі успішного складання, громадянин зможе обрати автошколу й пройти там практичну підготовку. Після завершення навчання передбачений внутрішній іспит в автошколі та отримання свідоцтва, яке буде чинне два роки.

Надалі кандидат у водії зможе скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС та отримати посвідчення водія.

Завдяки змінам, до практичного навчання допускатимуть лише осіб, які вже знають Правила дорожнього руху, таким чином це сприятиме безпеці на дорогах.

Також кандидати у водії зможуть обирати автошколи на кожному з двох етапів навчання, проходити теоретичне та практичне навчання в різних регіонах, а також скласти іспит та отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця проходження навчання.

Зміни передбачені постановою №601 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів".

Нагадаємо, що в одному з селищ Кременчуцького району чоловік викрав авто у товариша та скоїв ДТП.