Який вигляд матимуть нові громадські туалети у Полтаві

24 січня 2022 0
У Полтаві 23 громадських вбиральні, які переважно розташовані в парках, на ринках та вокзалах. Нових туалетів в місті планують встановити 26, деякі з наявних будуть реконструювати.





У Полтаві з’являться нові та сучасні вбиральні. У місті їх планують встановити 26, а деякі з наявних будуть реконструювати.

Наразі у Полтаві 23 громадських вбиральні, переважно розташовані вони на ринках, в парках та вокзалах.

Діючи туалети майже чисті, однак плитка та двері потребують заміни. За прибирання в туалеті відповідають працівниці, які збирають кошти за відбудування.

"Як завжди, як вдома ми прибираємо, так й тут прибираємо", – відповіла працівниця.

"Взагалі, як тільки хтось прийшов, так ми й прибираємо. Тому що багато чого наноситься", – сказала працівниця.

Нові вбиральні будуть двох видів. Перший варіант – стаціонарна громадська вбиральня, всередині якої буде розміщено десять кабінок, пеленальний столик та рукомийники. Другий варіант – модульні туалети. Така вбиральня розробляється, як окрема кабіна. Вони будуть працювати цілодобово та без касира.

"Де потрібно встановлювати модульні, а де капітальні споруди? В першу чергу мова йде про зелені зони та місця, де найчастіше бувають люди. Стовідсотково перша така вбиральня з’явиться та, яка буде у парку "Перемога", проєкт вже готовий", – повідомила директорка КО "Інститут розвитку міста" Тетяна Татаріна.

Полтавці вважають, що нові вбиральні мають бути такими:

"Вони мають бути сучасними, можливо платними. Вони повинні бути чистими, щоб туди було приємно заходити. Це маленьких дітей привчає й ніхто не буде під кущиками дітей водити і їх має бути більше", – вважає полтавка Валентина Луговська.

"Я б зробив, як в Австралії. Натискаєш на кнопку, гроші кидаєш й там нікого немає. Приміщення десь 10 квадратних метрів й через кожні три години приїжджає служба, яка прибирає там все всередині", – розповів полтавець Дмитро Корнієнко.

"Напевно вже сучасний та естетичний вигляд вони повинні мати. Звичайно вони потрібні, бо це центр, тут люди часто гуляють то звичайно потрібно", – розповіла полтавка Алла Федорівна.

"Потрібно в людних місцях їх повинно бути достатньо на кількість людей, я помітив, що у нас їх дуже мало. Вони мають бути пристойними та естетичними", – повідомив полтавець Валерій Сергійович.

Модульні вбиральні три роки тому встановили у столиці.

"Гуляючи центром міста у Києві дуже багато місць, де стоять ці кабінки й вони дуже легкі в користуванні. Там набагато чистіше, ніж в інших громадських туалетах, де я бувала", – розповіла полтавка, яка перебуває в Києві Дар’я Старішко.

Цьогоріч у Полтаві планують реконструювати вбиральні, які розташовані у парках.