Повний захист власного авто — чи можливий у сучасних умовах?

15 лютого 2024 0

КАСКО — це добровільне страхування автомобілів, що призначене для захисту машин від широкого спектра ризиків. Залежно від умов конкретної програми, страховка може покривати витрати на ремонт після аварій, різних несподіваних ситуацій — пожежі або пошкодження від граду. Хоча список можливих страхових випадків може змінюватись, зазвичай він включає значно кількість ризиків у порівнянні зі стандартною автоцивілкою. І головне — придбавши поліс КАСКО, власник авто захищає свою машину, а не чужу.

 

 

Що включає КАСКО

 

Повне КАСКО (https://arsenal-ic.ua/product/avtostrahuvannya/kasko) —  це добровільна страховка з вигідними умовами. Однією з основних причин її популярності є можливість уникнути серйозних фінансових втрат після аварії навіть якщо винен власник автомобіля. Важливо відзначити, що поліс КАСКО охоплює не тільки ризики, пов'язані з аваріями, але також включає ситуації, пов'язані з діями третіх осіб, стихійними лихами та іншими несподіваними подіями.

 

Крім того, КАСКО покриває витрати на відновлення автомобіля, наприклад, якщо власник пошкодить автомобіль через свою недбалість або припаркує його поряд з аварійним будинком, де цегла впаде на капот. Практично у всіх випадках страхова компанія візьме на себе витрати на ремонт.

 

Вартість КАСКО здебільшого залежить від умов договору, переліку страхових ризиків, ринкової ціни авто. А сума виплат залежать від характеру пошкоджень та особливостей програми. У деяких випадках страхова компанія пропонує фіксовану виплату. Наприклад, за програмою «Доступне КАСКО» від «Арсенал Страхування» компанія виплатить до 400 тис. грн на ремонт авто, пошкодженого в ДТП.

 

Чому придбання КАСКО вигідне

 

Однією з основних переваг добровільного автострахування є можливість отримання компенсації у різних ситуаціях. Крім того, провідні страхові компанії цінують своїх клієнтів та пропонують додаткові сервісні пакети. Серед них можуть бути:

 
               
  • евакуація після ДТП;
  •            
  • доставка палива;
  •            
  • виклик для заряджання акумулятора;
  •            
  • оплата проживання у готелі при аварії в іншому місті;
  •            
  • можливість оренди автомобіля на час власного ремонту.
 

Більшість таких сервісів включено у вартість поліса повного КАСКО.

 

Як убезпечити автомобіль від воєнних ризиків

 

При всій привабливості страхового захисту за полісом КАСКО, такий договір не захищає від воєнних ризиків, які є в нашій країні. У таких випадках може допомогти програма «ПАТРОНУС» від СК «Арсенал Страхування». Вона забезпечує  покриття для захисту вашого автомобіля від можливих пошкоджень, спричинених воєнними діями. Наприклад, якщо ваш автомобіль отримає пошкодження від уламків дрона під час його збиття над містом, страхова виплата буде достатньою для ремонту транспортного засобу. А якщо ваш автомобіль повністю знищений або непридатний для відновлення, компанія поверне вам повну вартість машини, за винятком франшизи.

Страхування авто від воєнних ризиків  «ПАТРОНУС» призначене для того, щоб допомогти клієнтам оговтатися від складних ситуацій, що трапляються в наших реаліях, і гарантувати фінансову безпеку. Цим видом страхового захисту можуть скористатися власники легкових автомобілів, вантажного транспорту та причепів до них, а також автобусів. Страхова сума встановлюється на момент укладання договору та використовується для компенсації збитків, завданих ракетами, безпілотними літальними апаратами, засобами ППО та іншими артефактами воєнних дій. У разі виникнення часткових пошкоджень власнику автомобіля доведеться сплатити самостійно 5% вартості ремонту, а при повному знищенні автомобіля — 10%. Ця програма страхування є вигідним рішенням для захисту автомобіля від військових ризиків.

 

Таким чином, для забезпечення максимального захисту бюджету від фінансових втрат рекомендується використовувати комплексний підхід до страхування. Програма КАСКО допоможе захистити власне авто від більшості ризиків, що пов’язані з ДТП, наслідками стихійних лих, діями третіх осіб. Програма «ПАТРОНУС», запропонована СК «Арсенал Страхування», надає захист від ризиків, що не охоплюються КАСКО, та забезпечує можливість отримання компенсації у непередбачуваних військових умовах.