У Полтаві кіоски займають більшу частину зупинок

01 грудня 2021 0
На вулиці Маршала Бірюзова працює кіоск, який займає половину зупинки. А на вулицях Соборності та Небесної Сотні встановили нові МАФи, які поки не працюють. Споруди перевірятиме інспекція з контролю за благоустроєм.





На вулиці Маршала Бірюзова встановили кіоск, який займає майже половину накриття. Полтавка Оксана Лелюк чекає на транспорт поруч і жаліється, що ці споруди заважають пасажирам. Адже якщо на зупинці стоїть багато людей, чекати на маршрутку доводиться під дощем чи снігом.

"На багатьох зупинках МАФи й кіоски заважають при посадці у транспорт і виходу з транспорту. Вони навіть на деяких зупинках спричиняють незручні ситуації для пасажирів", – сказала полтавка Оксана Лелюк.

"Звичайно заважають, площа зупинки невелика, людям незручно користуватися", – додала полтавка Людмила Нікрасова.

А дозвільні документи у кіосках продавчині показали.

Ви давно працюєте? – запитали ми.
Вже кілька років, – відповіла продавчиня.

У березні цього року міська рада дозволила продовжити діяльність близько 220 МАФів. Проте після цього у Полтаві почали з'являтися ось такі червоні конструкції.

А на зупинці "5-а школа" стоїть новий МАФ, який ще не працює.

"Я думаю, їх настільки багато у місті, що можна в більш потрібні речі вкладати кошти", – зауважила полтавка Алла Кругляк.

"На зупинках однозначно ні", – сказав полтавець Валерій Кіщенець.

"І так людей багато, магазини, і ще поставили це. Воно ж корупційне", – додала полтавка Людмила Шебідченко.

Такий же кіоск стоїть і на зупинці "Краєзнавчий музей".

"Тут такі гарні сосни, прапор, а там квадратна червона будівля стоїть", – розповів полтавець Андрій Проскурня.

"Вони не працюють ці МАФи, просто стоять незрозуміло для чого. Я вважаю, що вони зайві. Це псує вигляд нашого міста", – прокоментувала полтавка Валентина Верега.

"Кому вона заважає? Каву продають. Ви ж теж п’єте? І ми п’ємо", – сказала полтавка Галина Іванівна.

Нові кіоски перевірятиме інспекція з контролю за благоустроєм.

"Вчора Інспекцією був виявлений нововстановлений МАФ на зупинці "5 школа". На жаль, він закритий, тому одразу не можемо встановити власника, але будемо проводити перевірку і встановимо законність його розміщення", – зауважив заступник начальника Інспекції з контролю за благоустроєм Руслан Редько.

За інші споруди в інспекції з контролю за благоустроєм поки не говорять. У міській раді запевняють, що всі споруди стоять законно.

"Там документи є у всіх, сто відсотків, я знаю", – сказав член комісії з питань розміщень тимчасових споруд Полтавської міської ради Євген Дикань.

"Місце розташування ніяким чином не перешкоджає руху для пасажирів, тому в принципів, цілком нормальне рішення", – повідомив експерт з транспортної мобільності Дмитро Ткачук.

Кіоск стояти на зупинці зможе лише за умови, якщо не заважатиме руху транспорту та пішоходів.