Пошук роботи в умовах війни: освітні платформи для поліпшення професійних навичок

06 травня 2022 0
Олександра Іоффе
Кращі безкоштовні міжнародні та вітчизняні ресурси, які допоможуть у професійному розвитку та перекваліфікації.

Через повномасштабну війну, чимало українців вимушені терміново опановувати нові навички. Наразі багато міжнародних та вітчизняних компаній надали безкоштовний доступ до своїх освітніх курсів та програм для українців. Попередньо ми писали про найпопулярніші фріланс-платформи для початківців. А нині пропонуємо перелік десяти корисних платформ та додатків, які стануть у нагоді всім, хто хоче поліпшити свої знання, або здобути нову кваліфікацію:

1. "Projector Humanitarium" — соціогуманітарний факультет "Projector Institute" відкрив доступ до 12 відеокурсів про філософію, соціологію, мистецтвознавство, дизайн, літературу, рекламу тощо. Щоб отримати безкоштовний доступ, натисніть "придбати відеокурс", зареєструйтеся та вкажіть в рядку "подарунковий код" промокод 0688-5072.

2. "ВУМ online" — освітня ініціатива пропонує просвітницькі курси про волонтерство, журналістику рішень, економічну грамотність громадянина тощо.

3. "Кампстер" — інтерактивна платформа надала доступ до 22 курсів із програмування, маркетингу, тайм-менеджменту, вивчення мов, копірайтингу та ін.

4. "Alison" — платформа з понад чотирьма тисячами безкоштовних онлайн-курсів англійською мовою на різну тематику. 5. "Boosta Academy" — онлайн-школа пропонує усім охочим освоїти нову digital-професію на безкоштовних курсах про одному з чотирьох напрямів: SEO & Linkbuilding, SMM і таргетинг, Customer Care: Support&Sales або фриланс на платформі "Fiverr".

6. "Genius.Space" — навчальна онлайн-платформа, де можна з легкістю опанувати нову професію, відкрила доступ до всіх своїх курсів. Аби почати навчання, оберіть курс та заповніть анкету учасника. Протягом трьох днів ваші дані пройдуть перевірку і ви отримаєте доступ на свій e-mail.

7. "Prometheus" — ресурс з доступом до безкоштовних україномовних онлайн-курсів на різні теми від інформаційної гігієни до управління фінансами.

8. "EdX" — англомовна платформа з вивчення понад 30 дисциплін. До кожного курсу можна обрати опцію безкоштовного прослуховування з умовою обмеженого доступу до матеріалів.

9. "Академії SendPulse" – курси, тренінги та вебінари з email-маркетингу, вебаналітики, створення чат-ботів, лендингів, налаштування контекстної реклами тощо.

10. "Headway" — додаток, в якому зібрані понад тисячі нонфікшн книжок англійською, надає українцям безкоштовний доступ до усіх функцій. Щоб почати користуватися, потрібно лише завантажити додаток на пристрій через Google Play чи AppStore.