До ув’язнення засудили жителя Полтавщини, який скоїв розбійний напад на автозаправну станцію

05 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
На п’ять років ув’язнили чоловіка, який у Карлівці скоїв розбійний напад на автозаправну станцію.

П’ять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна призначив Полтавський районний суд чоловікові, який скоїв розбійний напад на автозаправну станцію. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 27 березня 2021 року близько 4:00 обвинувачений на власному легковому автомобілі "Geely MR-7151А" приїхав до однієї з лісосмуг в місті Карлівка, де лишив свій транспортний засіб серед кущів. Потім він попрямував в напрямку АЗС "Надежда Рітейл 2017" BVS №6, що розташована на вулиці Полтавський Шлях,179.

Готуючись до скоєння злочину, чоловік заздалегідь купив спортивні штани, куртку, рукавиці та балаклаву.

Увійшовши до приміщення АЗС, він, погрожуючи застосувати предмет, схожий на пістолет, почав вимагати у касирки передати йому наявні гроші. Жінка, побоюючись за своє життя та здоров'я, віддала нападнику 2750 грн, які були в касі торговельного залу автозаправки. Після цього обвинувачений покинув АЗС на своєму автомобілі, викидаючи по шляху зазначені вище елементи одягу.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений визнав себе винним у скоєнні злочину, проте не погодився з кваліфікацією його дій за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Він вважав, що його дії необхідно кваліфікувати як напад з метою заволодіння чужим майном, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій) (ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України).

Він пояснив, що того дня здійснив розбійний напад у приміщенні торговельної зали АЗС "Надежда Рітейл 2017" з використанням запальнички у вигляді пістолету. Запальничку потім викинув у річку Ворскла з мосту.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України та із застосуванням ст. 69 (Призначення більш м'якого покарання, ніж передбачено законом) Кримінального кодексу України.

Із засудженого мають стягнути на користь держави 16 001 грн судових витрат за проведення судових експертиз.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного протягом 30 днів з дня його проголошення.

Засуджений є уродженцем села Селещина Машівської громади, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, раніше не судимий, йдеться у тексті вироку.

фото: procherk.info