Проводять обшуки у податковій службі Полтавської області

03 листопада 2021 0
Олена Кулага
Правоохоронні органи здійснюють обшуки у ДПС Полтавської області та за місцем проживання посадових осіб.

3 листопада Національне антикорупційне бюро України, Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно зі Службою безпеки України здійснюють обшуки в приміщеннях центрального апарату Державної податкової служби України, Державної податкової служби у Полтавській області, за місцем проживання посадових осіб податкової служби та низки фізичних осіб у Києві, а також Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. 

Як повідомили на фейсбук-сторінці НАБУ, слідчі дії здійснюють в межах розслідування так званих податкових "скруток". Розслідування розпочали за власними напрацюваннями детективів, публікаціями у ЗМІ та інформацією, зазначеною у звіті тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат держбюджету.  

Попередня правова кваліфікація ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За інформацією пресслужби Головного управління ДПС у Полтавській області, ДПС України ще у грудні 2020 року та у січні 2021 року проводила перевірку ГУ ДПС у Полтавській області з питань відпрацювання ризикових субʼєктів господарської діяльності. 

За результатами перевірки, виявили ряд порушень службової дисципліни представниками податкової Полтавській області. До службових осіб застосували заходи дисциплінарного впливу. Інформацію про порушення, які виявили під час перевірки, передали до Державного бюро розслідувань.

фото обшуків з регіонів - джерело Служба безпеки України