Умовний термін призначили працівникові "Нової Пошти", який привласнив прикрасу за майже 10 000 грн

04 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
У січні 2021 року у сортувальному цеху "Нової Пошти" у Щербанях працівник привласнив прикрасу вартістю майже 10 000 грн. За це чоловіка засудили до умовного терміну.

Рік іспитового строку отримав працівник "Нової Пошти" за привласнення чужого майна. Відповідний вирок виніс Полтавський районний суд. Його оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.  

У тексті вироку йдеться, що 22 січня 2021 року обвинувачений, працюючи у товаристві з обмеженою відповідальністю "Нова Пошта" у селі Щербані, привласнив прикрасу вартістю 9 777 грн. Вона зберігалася в сортувальному цеху відділення №1.

Таким чином своїми діями чоловік скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 191 (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування прокурор Полтавської окружної прокуратури та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. Згідно з нею, останній беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні злочину та зобов'язався співпрацювати з прокурором.

Суд призначив чоловікові узгоджене покарання у виді позбавлення волі строком на два роки. Однак, на підставі ст.75 Криманільного кодексу України, його звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Також з нього мають стягнути на користь ТОВ "Нова Пошта" 9 777 грн відшкодування матеріальних збитків від злочину.

зображення ілюстративне