Одна жінка загинула під час пожежі, а водії сідали нетверезі за кермо: як пройшли новорічні святкування на Полтавщині

03 січня 2022 0
У когось святкування Нового року вже скінчилося, а в декого ще триває. Загалом же в цьому році спецслужби області працювали спокійно, резонансних випадків під час гулянь не було. Однак не обійшлося без п'яних водіїв за кермом, крадіжок та пожеж.





Одна жінка загинула під час пожежі, а водії сідали нетверезі за кермо: так на Полтавщині відбулося цьогорічне святкування Нового року. З 31 грудня по 3 січня у Полтаві було залучено близько 250 правоохоронців. Ялинки міста відвідали близько чотирьох тисяч людей, а порушень громадського порядку не фіксували.

"Загалом на ці дні до головного управління поліції у Полтавській області надійшло близько 100 повідомлень з ознаками кримінальних правопорушень. З даної кількості більша частина, відсотків 70 – це крадіжки. Можна сказати що цей Новий рік пройшов досить безпечно в порівнянні з іншими роками", – повідомив речник Полтавського райуправління поліції Василь Зуб.

Також були й поодинокі виклики швидкої щодо отруєння та алкогольного сп'яніння.

"Навантаження є й по всій області, й по Полтаві, кількість викликів дещо збільшилася. Але на сьогодні ця цифра не прямо пропорційно пов'язана з отруєннями чи алкогольними сп'яніннями, на жаль залишається незадовільна цифра по пневмоніях. Але дійсно, такі виклики були, але не критично. Найбільша проблема була – це стан дорожнього покриття у зв'язку зі зміною погодних умов", – повідомив керівник обласного центру екстреної медичної допомоги Дмитро Лавренко.

Під час святкувань традиційно зростає кількість охочих покататися нетверезим за кермом. Винятком не були й ці святкові вихідні.

"На території обслуговування патрульної поліції у Полтавській області новорічні свята пройшли більш менш без надзвичайних подій, ніяких резонансів на території обслуговування зафіксовано не було. За три дні Нового року було складено шість протоколів за керування особами у стані алкогольного сп'яніння, чотири з яких було складено першого числа", – сказала речниця патрульної поліції Наталія Костильова.

Під час святкових вихідних на Полтавщині виникло 22 пожежі. А в Чорноглазівці у Полтавському районі одна жінка загинула.

"Взагалі у святковий період зазвичай зростає кількість пожеж у житловому секторі. Спричинених використанням електрогірлянди, піротехнікою, або необережним поводженням з вогнем. На щастя, не було у нас залучення на ліквідацію якихось надзвичайних подій пов'язаних із піротехнічними виробами", – повідомила речниця надзвичайників Світлана Рибалко.

У посиленому режимі спецслужби будуть працювати й на Різдвяні свята.