Полтавським захисникам потрібні безпілотники: можна виграти світильник зроблений з ворожої ракети

09 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Полтавські військові збирають гроші на безпілотники та антени. Заради цього вони створили аукціон, де можна поборотися за світильник, який зробили з ворожої ракети.

Полтавські захисники з підрозділу безпілотних авіаційних комплексів військової частини А-4467 збирають кошти через аукціон на акумулятори для БпЛА DJI Mavic 3, виносні антени та комплекс FPV-дронів.

Переможець аукціону отримає світильник зроблений з ворожої ракети реактивної системи залпового вогню "Ураган".

Світильник розробляли Роман Карімов та Вартан Маркарьян. Роман займався зварювальними роботами, імітацією геометричного мережива на металі та витинанкою на крилах снаряда. А Вартан зробив графічний живопис на нижній частині ракети. Вимикач світильника зроблений у формі протипіхотної міни "Пелюстки". Але це не справжня міна, а лише її модель надрукована на 3D-принтері.

Журналісти PTV поспілкувалися з військовим підрозділу, якому потрібні дрони, та співавтором аукціону Миколою Власенком.

Микола повідомив нам, що ракету для аукціону надав він. А вже інші люди, яких ми раніше написали, зробили з неї світильник.

Також військовий повідомив, що "мавіки" (дрон DJI Mavic 3) потрібні їм, бо вони дуже сильно зарекомендували себе в російсько-українській війні.

Про напрямок де будуть використовувати мавіки, антени та FPV-дрони, військовий не повідомляє, бо в них немає цієї інформації наразі.

Стати учасником аукціону, або просто допомогти військовим, можна за посиланням.

Там є усі реквізити та зображення лота, який можна отримати ставши переможцем аукціону.

Світильник раніше знаходився в Центрі сучасного мистецтва JUMP на вулиці Монастирській, 3 у Полтаві.

Наразі виріб з російської ракети можна побачити наживо в кав'ярні "Кавун" за адресою вулиця Стрітенська, 34.

Крім того, в Центрі сучасного мистецтва JUMP можна безплатно подивитися фільм в окулярах віртуальної реальності про російську-українську війну.

Про цей фільм розповідали в сюжеті PTV, який можна переглянути нижче: