Іржава та розтрощена: зупинку "Дослідна станція" знову не ремонтуватимуть

21 грудня 2020 0
Зупинка на околиці Полтави "Дослідна станція" в аварійному стані вже не перший рік. Місцевим страшно очікувати там на транспорт, бо зі стріхи звисає іржаве покриття. Подібна зупинка у Полтаві не одна.


Зупинка "Дослідна станція" на околицях Полтави в аварійному стані. Фарба давно облущена, покриття прогнило та ледь тримається. Місцеві бояться очікувати там на транспорт, та й сенсу немає, бо ні від снігу, ні від дощу у цьому павільйоні не заховаєшся.

"Вона функціонує, ходить транспорт, але зовнішній вигляд, я не знаю хто за неї відповідає, але не годиться. Небезпечно, зараз карантин, діти тут лазять, можуть бути небезпечні наслідки", – розповіла місцева жителька Оксана Приходько.

"Я думаю, треба ремонтувати. Багато зупинок ремонтують у Полтаві. Люди ж тут сідають, їм десь потрібно чекати, тут ніде немає навісу. Щось треба робити з нею", – сказав місцевий житель Андрій Іванов.

"Ми ж і під дощем, і під снігом стоїмо на зупинці. Тут ні автобуси, ні маршрутки не зупиняються. Аби її зробили, аби можна було стати, заховатися від снігу і дощу. Тут же не можна нічого зробити. Вона небезпечна, там даху немає, а як вітер, воно може відхилитися і впасти", – розказала місцева жителька Марина Петренко.
Наразі у місті триває заміна старих павільйонів на нові. Робітники завершують встановлення такого на зупинці Київське Шосе.

"Зранку тільки заїхали. Ставимо скло, ось видно", – Сергій Шило.
Станом на 21 грудня у Полтаві повністю не замінена жодна зупинка. Роботи зі встановлення поки що тривають.

"Оголошено тендерів на близько 19 мільйонів гривень. На сьогодні спрямували 10 мільйонів, тому вони всі не будуть виконані", – повідомив заступник начальника управління ЖКГ Костянтин Малько.
Замінять не всі павільйони. Аварійні зупинки розташовуються й на вулиці Європейській. Тут вже понад п'ять років конструкція в аварійному стані. Схожа зупинка і на проспекті Вавілова, де іржаве покриття звисає просто над головою.
В управлінні житлово-комунального господарства повідомили, що зупинка "Дослідна станція" до переліку тих, що мають відремонтувати у 2020 році не потрапила. Однак і 2019 року теж її у цьому списку не було. Всього замінити мають близько сорока павільйонів, через погодні умови роботи продовжать і у 2021 році.

Тамара Мордик, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення