З опадами, туманом та різкими змінами температури: якою буде весна на Полтавщині

23 лютого 2021 0
Температура повітря наразі коливається від -1 до - 6 градусів. Потепління очікується вже з 25 лютого, але також будуть невеликі опади та туман. Такою погода може бути й навесні, але температура буде коливатися.

Попри те, що за календарем весна вже за тиждень, температура повітря коливається від -1 до -6 градусів. 

"Будуть ще морози, щонайменше у першій частині березня. Загалом будуть ще спостерігатися зміни температури. Тобто, як високі показники температури, так і низькі. Тому, хвилю холоду ще слід очікувати", – сказала синоптик Олена Панченко.

Потепління очікується вже з 25 лютого, але також будуть невеликі опади та туман. Такою погода може бути й навесні. 

"Хочеться вже тепла й літа, щоб було тепло й можна було кататтся на мотоциклі" 

"Хочеться вже нарешті, щоб було тепло й можна було зняти вже весь цей одяг й ходити гуляти"

"Хочеться вже весни, бруд вже набрид, хочеться тепла" 

"Звісно чекаємо, сонце – добре, чекаємо, бо вже треба перевдягатися та перевтілюватися, від цього вже буде легше, бо ця зима була важкою"

"Прогноз погоди показав, що невеличкий мороз буде завтра й сніг, але це вже останній подих зими, я гадаю, що весна вже тут"

"Саме така погода, як сьогодні, не набридла ще, а ось те, що було вчора, то вже не хочеться. Весни вже хочеться, зима в цьому році вдала й тому вже й весни треба"

А ось в еколого-натуралістичному центрі деякі птахи вже готові до весни. 

"Єдине, що можу сказати, це про страуса Ему. У них шлюбний період почався раніше, навіть на початку зими, а після того, як стала підвищуватися температура, вони почали більше нести яєць, це одна з весняних ознак. Також качки-мандаринки вже почали формувати свої пари", – розповіла завідувачка відділу сільського господарства еколого-натуралістичного центру Ірина Пугачова.

Ця зима, за інформацією синоптиків, була тепла. Середньодобова температура була + 2 градуси, що на чотири градуси більше за багаторічні показники.

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення