У Полтаві відкрили шість стаціонарних пунктів обігріву

18 січня 2021 0
Температура повітря на Полтавщині коливається від мінус 16 до мінус 24 градусів морозу. У Полтаві відкрили шість пунктів обігріву. Там можна випити чаю, зігрітися або лишитися на ніч.

Останні кілька днів на Полтавщині температура повітря коливається від мінус 16 до мінус 24 градусів морозу. Через похолодання, у Полтаві відкрили шість пунктів обігріву. Один з них розташовується на вулиці Маршала Бірюзова, 76. Тут можна випити гарячого чаю та зігрітися.

"До нас можуть звернутись всі охочі, хто потребує. Що ми можемо їм запропонувати? Зігрітися, є у нас чай, пригощали людей печивом. За потреби у нас також є банк теплого одягу. Більше люди зараз потребують обігрітися, посидіти, випити гарячого чаю і піти", – розповіла Надія Бєльга, заступниця директора територіального центру соціального обслуговування.

От ставимо чайник, беремо необхідний стаканчик, додаємо цукор і колотимо чай."У нас на пункті обігріву є цукор, варення різне, печиво, чай і також є аптечка здоровʼя. І ній перші ліки першої необхідності, щоб кожний міг скористатися", – сказала Оксана Головко, працівниця територіального центру соціального обслуговування. 

В аптечці є марлі, вата, знеболювальні препарати, бинт. Їх можна використовувати під час допомоги при обмороженні. Цьогоріч у Полтаві таких випадків не було.

"Потрібно зайти в тепле приміщення, зняти весь холодний верхній одяг з себе, вкритися теплою ковдрою та випити теплого пиття. Якщо людині потрібно тривалий час перебувати на вулиці, то потрібно бути в русі, не стояти в одному місці", – прокоментувала сімейна лікарка Марія Гвоздик.

Пункти працюють за такими адресами: провулок Шевченка, 5а, бульвар Богдана Хмельницького, 19, проспект Миру, 32/22, проспект Миру, 26/13 та Проспект Миру, 24.

Всі вони функціонують цілодобово і в них можна лишитися на ніч. Пункт обігріву на вулиці Маршала Бірюзова 76 працює виключно в робочий час установи – це понеділок – четвер з 8 до 17:15, а в п'ятницю – з 8 до 16.

Марина Голега, Максим Страшно, PTV Полтавське Телебачення