У підземному переході полтавець грає на баяні класичну музику

10 серпня 2021 0
Проходячи підземним переходом поблизу центрального ринку можна почути шедеври класичної музики. Полтавець грає на баяні для перехожих. У репертуарі хлопця здебільшого відомі всім класичні композиції. Такі як Вівальді, Моцарт, Шопен, Чайковський.





Композиції Вівальді, Моцарта та Шопена можна почути просто у підземному переході поблизу центрального ринку. Полтавець Валентин грає на баяні у підземці класичні композиції, чим дивує перехожих.

"Зараз я збираю на весілля, а загалом людям настрій підняти й собі так само. Хтось посміхнеться, хтось ще щось. Це приємно і мені, і людям", – поділився музикант Валентин.

У переході грати не так страшно, як перед родиною, говорить хлопець.

"Найстрашніше перед рідними. Хвилювання таке. Відчуття, ніби вони професори консерваторії, все знають, все чують і боїшся помилку зробити. А перед нерідними легше трошки",поділився баяніст.

Хлопець кинув навчання у музичному університеті та пішов грати у перехід, бо не мав грошей. Проте планує здобути вищу освіту.

"Спочатку так, легкий мандраж був, а потім звикаєш.", продовжує хлопець..

Його відчуття музики й техніка виконання захоплює перехожих, які аж ніяк не очікували почути класичні композиції, йдучи з ринку.

"Його треба послухати трохи. Мені здається, якщо людина щось вміє грати, то це непогано. І навіть, якщо вона це робить у переході і їй кидають гроші – це, мабуть, нормально", – наголосив полтавець Ігор.

"Краще було б підібрати більш пристойне місце, але все ж таки чому б і ні. Настрій все-таки підіймає", – зазначила полтавка Вікторія.

"Звісно підіймає настрій, можна постояти, послухати. Я люблю музику", – сказала полтавка Єлизавета.

"Не знаю, чи це так можна чи ні. Грають хлопці, заробляють собі, то й добре", – сказала полтавка Наталія.

Вподобання слухачів відрізняються та музикант намагається задовольнити всі музичні забаганки своєї аудиторії. Хлопець підбирає невідомі йому пісні на слух якщо того просять слухачі.

"Мій репертуар не на стільки великий. Іноді запитують пісні такі, що я їх не чув. І просяться, а я кажу, що я її не чув. Давайте я вам свою запропоную, якщо згоджуються, то граю, а якщо ні, то вибачте і вчу потім", – поділився полтавець Валентин.

Грає Валентин й в інших районах міста.