Начальник машівського військомату вимагав 50 тисяч з призовника: що наразі відомо про розслідування (ФОТО)

08 серпня 2022 0
Олександра Іоффе
Хабарник запросив 50 тисяч за можливість уникнення призову. Триває досудове розслідування та обрано міру запобіжного заходу

Начальнику військкомату Машівки, який вимагав 50-тисячний хабар з призовника, суд призначив заставу у розмірі 200 тис. грн. Про це повідомила речниця Октябрського райсуду міста Полтави Олена Загорулько.

Відтак, 2 серпня Октябрський районний суд Полтави призначив начальнику військкомату Машівки, 34-річному підполковнику Олександру Пиляю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб з можливістю внесення застави. Відповідно до рішення судді Наталія Тімошенко розмір застави склав 191 тис. 440 грн.

Нагадаємо, що начальник 8-го відділу Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який дислокується в Машівці, обіцяв призовнику за 50 тисяч хабаря уникнути призову по мобілізації.

Встановлено, що до своєї протиправної схеми Олександр Пиляй також залучив посередника – місцевого капітана поліції. Злочинців затримали 30 липня під час передачі частини хабаря у розмірі 18 тис. грн.

Вже наступного дня їм повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 ККУ). У разі доведення їхньої вини, правопорушникам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а також з конфіскацією майна.

Біографічна довідка: Олександр Пиляй народився в 1988 році в Селещині. Після закінчення Селещинської школи продовжив навчання у Полтавському військовому інституті зв’язку. А після реорганізації цього навчального закладу, закінчив військовий інститут телекомунікацій та інформатизації Національного технічного університету України — Київський політехнічний інститут. Протягом двох років Олександр Пиляй проходив службу в Житомирі на посаді заступника начальника центру з озброєння. У 2013 році призначений командиром роти штабних машин. Після проведення у Збройних Силах заходів зі скорочення полку зв’язку, отримав направлення до 28 окремої механізованої бригади смт. Чорноморське Одеської області. У цій бригаді він прослужив до 2017 року на посаді командира взводу, потім — заступника начальника польового вузла зв’язку з озброєння. У 2017 році звільнений з військової служби у зв’язку із закінченням терміну контракту. Після цього Олександр Пиляй відновився для проходження служби в Машівському райвійськкоматі. Протягом двох років проходив службу на посаді начальника відділення офіцерів запасу і кадрів Машівського райвійськкомату. Пів року — на посаді заступника військового комісара — начальника відділення комплектування Чутівського райвійськкомату. Останнє місце роботи — військовий комісар Машівського РВК.