Родині загиблого воїна Віталія Капліна передали орден "Богдана Хмельницького"

31 липня 2023 0
Яніна Климань
Дружині загиблого військовослужбовця з Полтавщини вручили орден "Богдана Хмельницького" III ступеню.

31 липня 2023 року дружині загиблого військовослужбовця, старшого солдата Капліна Віталія Станіславовича, передали орден "Богдана Хмельницького" III ступеню. Про це повідомили у Полтавському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

"Він був дуже мужнім, героїчним. Завжди був вірний своєму слову, і коли стало питання, що треба йти воювати, він навіть не питав. Він сказав: "Я йду!", не зважаючи на те, що я була вагітна. Я хочу, щоб запам’ятали яким він був… Нам з сином важко зараз і його не вистачає", - розповіла дружина загиблого Ірина.

Віталій Станіславович Каплін народився 18 січня 1981 року. У квітні 2022 році був призваний на військову службу по мобілізації. Україну захищав у лавах 67 окремої механізованої бригади.

12 березня 2023 року під час виконання бойових завдань поблизу села Площанка Сватівського району Луганської області Віталій Станіславович загинув. Йому було 42 роки.

Згідно з Указом Президента України №148 від 14 березня 2023 року, за особисту мужність і самовіддані дії та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної стійкості України, вірність військовій присязі, старшого солдата Капліна нагородили орденом "Богдана Хмельницького" III ступеню (посмертно).