Полтавські перевізники масово не виходять на приміські маршрути

01 листопада 2021 0
На Полтавщині перевізники масово скорочують маршрути та зменшують відстань рейсів. Самі перевізники пов'язують це зі зростанням ціни на пальне та зменшенням пасажиропотоку, а водії запевняють, що їздять за графіком.



Полтавські перевізники масово скорочують маршрути або зменшують відстань між рейсами. Пасажири скаржаться, що тепер їздити до міста стало складніше.

"В суботу чи неділю взагалі не можна доїхати. З Машівки їде молодь й вони не можуть доїхати. Вони збирають кошти і їдуть на таксі", – розповіла пасажирка Раїса Зубрович.

"Три чи чотири рази раніше їздив: зранку, в обід та ввечері, а зараз тільки зранку й ввечері. Вийдеш й чекаєш або на легкову машину, або на маршрутку", – сказав пасажир Іван Андрійович.

"Я їжджу по одному маршруту, лише Полтава-Машівка. Ходить по днях, в якийсь день він є, а зараз не всі маршрутки їздять", – сказав пасажир Станіслав Тищенко.

Водії запевняють, що ціни на пальне зросли, а також зменшився пасажиропотік. Однак через це вони маршрути не скорочували.

"Як маршрут може не доїхати? Як є маршрут. Ми, так і їдемо, сам ніхто не може поїхати. Всі їздять, як й раніше", – сказав водій Сергій.

"У нас нічого не змінювалося, як їздили, так і їздять маршрутки. Знаю, що трохи підняли за проїзд, але хто й на скільки не можу Вам сказати", – відповів водій Андрій Калина.

Окрім того, на міжобласних рейсах також зменшилася кількість пасажирів, тому деякі маршрути скасували.

 "Якщо брати в розрізі міжміських та міжобласних перевезень, то за нашими підрахунками в середньому на 20-25 відсотків зменшився пасажиропотік. Скорочення йдуть не через те, що це комусь хочеться або ні. Перевізники просто не в змозі виїхати на маршрут й працюють навіть не в нуль, а у дуже великий збиток", – повідомив директор підприємства "Полтаваавтотранс" Сергій Бутко.

"Не вихід одного чи кількох автомобілів на рейс або відмова водіїв, щодо здійснення перевезень є грубим порушенням. Потрібно провести ініціативні звернення громадян й подати відповідну заяву, на яку мають відповісти виконавчі органи влади", – наголосив адвокат Юрій Криворучко.

За два тижні на Полтавщині скоротилося десять маршрутів, тому перевізники планують підвищити вартість на проїзд на приміських рейсах.