На Полтавщині автомобіль провалився під кригу на річці. ФОТО

10 січня 2022 0
Ольга Семенко
У Миргородському районі легковик в’їхав у річку Псел. Водію вдалося врятуватися.

9 січня на території Великосорочанської тергромади Миргородського району автомобіль ВАЗ 2115 в’їхав у річку Псел. Його діставали водолази Державної служби з надзвичайних ситуацій, група реагування патрульної поліції та місцеві жителі, залучали спецтехніку місцевого підприємства, повідомила пресслужба Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Автомобіль провалився під кригу за 20 метрів від берега, під час спроби змінити напрямок руху. 40-річний водій встиг самостійно покинути автівку та безпечно дістатися берега, до її занурення у воду. 

На момент прибуття поліції, чоловік перебував у стані сп’яніння – драгер показав 1,87 проміле алкоголю в крові, що майже у десять разів перевищує допустиму норму.

Відносно водія поліціянти склали два адміністративні протоколи: за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу (ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та за вживання водієм транспортного засобу алкоголю після дорожньо-транспортної пригоди (ч. 4 ст. 130 КУпАП).

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області